Brits uitzendbureau heeft moeite met de man in de kerstman

Een warenhuis in het Zuid-Engelse Liskeard, dat voor december graag een kerstman wilde inhuren om de jeugdige clientèle te vermaken, stuitte op onvermoede problemen toen het daartoe een advertentie aanbood bij een plaatselijk uitzendbureau. Dat in de advertentie nadrukkelijk om een man werd gevraagd, was naar het oordeel van het uitzendbureau een duidelijk geval van seksediscriminatie en dus ontoelaatbaar.

APNED

Het bureau was pas bereid de advertentie te plaatsen als deze vergezeld ging van een brief van winkeleigenaar Bruce Robinson, waarin deze moest uitleggen waarom de kerstman die hij zocht per se een man moest zijn.

Robinson kwam met de volgende uitleg op de proppen: "Gezocht: kerstman. De kandidaat moet, indien een vrouw, in het bezit zijn van a) een lage stem; b) een snor en baard; c) een enorme dikke buik en d) niet over een als zodanig zichtbare boesem. Ik maak me alleen wel zorgen dat als onze keuzevrijheid beperkt blijft tot een dergelijke kandidaat, de kinderen in onze winkel de stuipen op het lijf zal worden gejaagd."

Nu in het nieuws