Lufthansa gaat vluchten op Hongkong en China uitbreiden

Vanwege de toegenomen vraag uit China gaat de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa het aantal vluchten van Hongkong naar München verdubbelen naar zes per week. Eerder werd al gemeld dat vanaf maart de vluchten tussen de Zuid-Duitse metropool en Shanghai worden opgevoerd naar drie per week.

APNED

Woensdag maakte Lufthansa bekend de eerste negen maanden van het jaar 90 procent minder te hebben verdiend, maar nog steeds geen verlies te lijden. Die cijfers waren veel positiever dan bij de meeste andere Europese maatschappijen.

Wolfgang Mayrhuber, lid van de directieraad van Lufthansa, zei dat de vluchten naar China zullen worden uitgebreid en dat meer Chinees personeel in dienst wordt genomen.

Volgens Mayrhuber is de luchtvaart wereldwijd getroffen door de aanslagen in de VS van 11 september, maar is de vraag naar zakenreizen in Taiwan en China nog steeds sterk. "Wij hebben een goede basis voor groei in Azië", aldus Mayrhuber, die aan het hoofd staat van de passagiersafdeling.

De maatschappij verwacht veel van een recente beslissing van Beijing om Chinese burgers zonder permissie als toerist naar Duitsland te laten reizen. De versoepeling van de reisregels zal in de loop van volgend jaar ingaan. Tot nu toe hebben Chinezen een uitnodiging nodig van iemand of een instantie in Duitsland.

Nu in het nieuws