Drie jaar effectieve celstraf voor drugsverkoop

De correctionele rechtbank in Brugge heeft donderdag een 36-jarige man en zijn 20-jarige vriendin tot respectievelijke drie jaar effectieve gevangenisstraf en twee jaar voorwaardelijk op proef veroordeeld wegens verkoop van hard- en softdrugs. Het tweetal uit Oostende dealde in 2000 op grote schaal cannabis, heroïne en cocaïne. Peter M. verscheen aangehouden. Hij kreeg ook een boete van 200.000 frank (bijna 5.000 euro).

BELGA

Volgens het openbaar ministerie dealde M. tenminste 30 tot 35 gram heroïne per week. In juni 1999 was hij al eens veroordeeld tot drie jaar cel wegens drugsfeiten. Hij trok met huurwagens naar Rotterdam om daar de nodige drugs in te slaan. Die verkocht hij in Oostende, ook aan minderjarigen. Het openbaar ministerie vroeg een strenge straf, mede omdat er in 2000 in Oostende zeven heroïnedoden te betreuren waren.

De verdediging van Peter M. pleitte dat de man enkel drugs verkocht om in eigen gebruik te voorzien en betwistte de grote hoeveelheden. M. zou ook meegewerkt hebben aan de huiszoeking en intussen aan het afkicken zijn. Hij vroeg probatie-uitstel (een voorwaardelijke straf op proef).

De verdediging van Iris H. vroeg probatie-uitstel omdat het meisje een blanco strafregister had.

Nu in het nieuws