Tot drie jaar cel voor langdurige verkoop van marihuana en XTC

De correctionele rechtbank van Brugge heeft de 20-jarige Joost A. uit Oostende en diens even oude kompaan Tibo D. uit Oostende veroordeeld tot respectievelijk drie jaar cel waarvan twee jaar effectief en één jaar cel met uitstel. De twee kregen ook elk een boete van 200.000 frank of 4.958 euro, waarvan de helft effectief. De twee dealden tussen januari 1999 en mei 2000 marihuana en XTC-pillen in Oostende. Ze verkochten onder meer aan minderjarigen.

BELGA

Beide betichten hadden een blanco strafregister. Het openbaar ministerie wees erop dat het om een lange periode gaat. De twee zouden puur uit geldgewin hebben gedeald. De eerste had een groot netwerk aan klanten opgezet. De tweede hielp de eerste door hem rond te rijden om zijn klanten te kunnen bevoorraden.

De twee vroegen om de gunst van de opschorting. Ze zouden nu geen contact meer hebben met de drugswereld. De tweede vroeg ook de BMW terug die hij met zijn spaargeld had gekocht. Die werd in beslag genomen. De rechtbank verklaarde de wagen verbeurd.