Omar voorziet verwoesting van de VS

Talibanleider Mohammad Omar heeft volgens de BBC gewaarschuwd dat er een plan is de VS te verwoesten. Het plan zou spoedig kunnen worden uitgevoerd. Hij stelt in een interview met de Pathaanstalige dienst van de BBC dat het niet speciaal om vernietiging met bepaalde wapens hoeft te gaan. "Het gaat erom dat de VS uitsterven. God geve dat de VS ten val komen".

BELGA

De mollah vervolgt dat het een enorme opgave zal zijn, buiten de kracht en het bevattingsvermogen van mensen. Maar het gebeurt met Gods hulp binnen afzienbare tijd. "Herinnert u mijn voorspelling", sprak de belaagde mollah. Omar is kennelijk niet onder indruk van het verlies van terrein in Afghanistan. De huidige situatie in Afghanistan is slechts een facet van een veel grotere zaak, de vernietiging van Amerika, meent hij.

De Talibanleider zegt dat het verliezen en herwinnen van terrein zich mogelijk weer voordoet. De huidige toestand stelt de Taliban in staat te zien wie loyaal zijn en wie niet. De Taliban maken ook vergissingen. Het huidige proces dient om de Taliban "te zuiveren van hun zonden". "We hebben vier tot vijf provincies over, maar het aantal doet er niet toe. Ooit hadden we geen enkele provincie en ooit hadden we alle provincies die we in één week verloren". De leider wil beslist geen samenwerking in een coalitie. Die in Afghanistan zijn kwaadaardig en de Taliban willen geen samenwerking met zondaars. Ze verkiezen volgens hem de dood boven deelname aan een brede regeringscoalitie in Afghanistan.

Nu in het nieuws