Postbonden roepen op tot staking

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de Belgian Postgroup roept het personeel op tot een staking. De staking is het gevolg van berichten over de sluiting van 400 kleinere postkantoren.

Kdejager

BR> De staking komt er nadat Frans Rombouts (foto), gedelegeerd bestuurder van de Belgian Post Group, woensdag in enkele media verklaarde dat er op termijn een 400-tal niet-rendabele postkantoren dicht moeten. Later op de dag zwakte de directie de verklaring af en heette het "dat er nu geen sluitingsplan bestaat."

De postbonden roepen de werknemers in Wallonië op om op vrijdag 23 november het werk neer te leggen. In Brussel wordt gestaakt op 26 november. In Vlaanderen willen de bonden staken op 30 november. Door de gespreide acties zullen de effecten in gans het land op die drie dagen worden gevoeld. De bonden sluiten ook niet uit dat er voordien spontane acties beginnen. Die worden na de stakingsaanzegging van gisteren automatisch erkend.

De vakbonden weigeren ook om nog naar het overleg met de postdirectie te gaan. Ze vinden dat de top van de Belgian Postgroup alleen maar via de media communiceert en het overleg niet respecteert. De voor maandag geplande onderhandelingen hoeven dus voor de bonden niet.