Flahaut ontslaat militairen die drugs smokkelden

Minister van defensie André Flahaut heeft beslist de militairen te ontslaan die in de cel zitten op verdenking van grootschalige drugssmokkel. Dat laat Flahaut donderdag in een mededeling weten.

BELGA

Enkele kranten meldden donderdagmorgen dat minstens zes militairen van de vliegbasis Kleine-Brogel in de cel zitten. Ze zouden sinds november vorig jaar honderden kilo's hasj hebben uitgevoerd naar onder meer Spanje, Noorwegen en Groot-Brittannië. Enkele transporten gebeurden met een C-130-transportvliegtuig van het leger.

De minister zegt de feiten te hebben vastgesteld en schenkt alle vertrouwen in justitie, die de verantwoordelijkheden van deze zaak zal bepalen, aldus de mededeling. Flahaut heeft intussen beslist de betrokkenen te ontslaan.

Flahaut betreurt ten zeerste de gebeurtenissen, waarbij gebruik werd gemaakt van materiaal van het leger. "Enkele personen brengen zo schaamteloos het beroep van militairen in diskrediet en beschadigen het imago van het leger tegenover de natie", aldus Flahaut.

Nu in het nieuws