Ziekenhuispersoneel voert actie in Oudenaarde

Een 150-tal personeelsleden van het fusieziekenhuis Aurora (Oudenaarde en Ronse) voert donderdagmorgen sedert 09.45 uur actie voor het stadhuis van Oudenaarde. Tot de actie werd opgeroepen door het gemeenschappelijk vakbondsfront (VSOA, ACOD en CCOD). Ook de wekelijkse markt in Oudenaarde wordt door de actie verstoord. Om 11.00 uur zal een ontmoeting plaatsvinden op het stadhuis met burgemeester Marnic De Meulemeester.

BELGA

Met de actie wil het personeel een beter personeelsstatuut afdwingen en zijn onvrede met de komende herstructureringen uitdrukken. De vakbonden hebben tevens opgeroepen tot acties zaterdag in Ronse.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van Aurora onderhandelt nu al verschillende maanden met de directie van het ziekenhuis over de toepassing van het statuut-Kelchtermans en de sectoriële akkoorden van 1999-2001 die zouden worden genegeerd. Verder staat ook de herstructurering ter discussie. Hierbij zouden verschillende jobs sneuvelen, er is sprake van 50 jobs van de 450 personeelsleden.