De Wilde rijdt allerlaatste zesdaagse voor eigen volk

GENT -

Etienne De Wilde rijdt van dinsdag 20 tot zondag 25 november de zesdaagse van Gent in het Kuipke, de allerlaatste voor eigen volk. De Toekomstzesdaagse moet de wielerliefhebbers opwarmen en voor het eerst werken acht juniorenteams op vrijdag en zaterdag een tweedaagse af.

Belga

BR>

Etienne De Wilde rijdt zijn allerlaatste zesdaagse voor eigen publiek aan de zijde van de Duitser Andreas Kappes, met wie hij in het verleden zo succesvol was. Ook de Italiaan Adriano Baffi is bezig aan zijn laatste seizoen. Hij wordt voor de gelegenheid aan onze jonge landgenoot Nicky Vermeersch gekoppeld.

Het Belgisch-Australische duo Matthew Gilmore en Scott McGrory, niet aan de start in Dortmund, start als een van de topfavorieten. Net als de Italianen Silvio Martinello en Marco Villa en de Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart.

Onder de andere deelnemers zijn er nog de Franse kampioenen ploegkoers, Robert Sassone en Jean-Michel Tessier. Het de bedoeling van Patrick Sercu om Jerome Neuville te koppelen aan Robert Sassone. Maar Neuville is niet helemaal fit.

De enige volledig Belgische combinatie is Frank Corvers-Laurenzo Lapage. Luc De Duytsche, die dit weekend het kampioenschap van Vlaanderen won, gekoppeld aan de Duitser Gerd Dorich.