Beckenbauer raadt Bierhoff aan te stoppen

BERLIJN -

Franz Beckenbauer, vice-voorzitter van de Duitse Voetbalbond (DFB) heeft Oliver Bierhoff (AS Monaco) aangeraden te stoppen met de nationale ploeg.

AFP

BR> "Hij heeft ontegensprekelijk veel verdiensten. Maar hij zou er eens over moeten nadenken om te stoppen met de nationale ploeg", schreef Beckenbauer maandag in zijn column in de Duitse krant Bild. Ik heb hem dit zelf al gezegd. Sinds de 0-0 tegen Finland kan geen enkele trainer hem nog opstellen. Het publiek wil hem niet meer", vervolgde Beckenbauer die in 1974 als speler en in 1990 als trainer wereldkampioen werd.

"Als hij wordt opgeroepen, verwacht hij te spelen. In de huidige situatie is de frustratie enorm groot", zegt bondsvoorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder. "Daarom ga ik een eerlijk gesprek tussen Bierhoff en bondscoach Rudi Völler voorstellen."

Kapitein Bierhoff was in de barrage-wedstrijd in de Oekraïne (1-1) slechts invaller. De polemiek rond zijn persoon laaide in Duitsland weer in alle hevigheid los. De 33-jarige spits wil niet spreken voor de terugwedstrijd tegen Oekraïne.