Stéphane Demol nieuwe trainer van V. Geel

GEEL -

De raad van bestuur van tweedeklasser Verbroedering Geel heeft zijn trainer en manager Dimitri M'Buyu op staande voet ontslagen. M'Buyu wordt opgevolgd door ex-international Stéphane Demol, die anderhalve maand geleden zelf opstapte bij derdeklasser FC Turnhout.

Belga

Het ontslag van M'Buyu is een gevolg van de tegenvallende resultaten die de Kempenaars de jongste weken neerzetten. Amper 3 weken geleden werd trainer Jos Heyligen op non-actief geplaatst en vervangen door M'Buyu. Heyligen kreeg ondertussen de taak om het scoutingswerk in te vullen. Het de laan uitsturen van M'Buyu, zo kort na de vorige ingreep, komt erg onverwacht. Samen met hem worden ook hulptrainer Guy Van Hemelen en zijn assistent Lucien Slegers aan de deur gezet. Voorzitter Luc Moortgat en zijn bestuur zoeken momenteel een "menselijke oplossing" voor het drietal.

De ingreep werd duidelijk goed voorbereid, want er stond meteen een nieuwe trainer klaar: Stéphane Demol. De oud-international stapte ongeveer anderhalve maand geleden zelf op bij derdeklasser FC Turnhout, omdat hij zich niet meer kon verzoenen met de houding van het Turnhoutse bestuur dat een aantal beloften van voor aanvang van het seizoen niet na kwam. Bovendien hield Demol het voor bekeken, omdat zijn toenmalige ploeg financieel ver aan de grond zat. Bij Geel neemt Demol de touwtjes onmiddellijk in handen. Hij blijft alvast tot het einde van het seizoen, maar het staat nagenoeg vast dat hij kan blijven indien Geel zich herpakt en het behoud in tweede nationale kan verzekeren. Demol krijgt Tibor Balog, een oud-speler van Verbroedering Geel, naast zich als hulptrainer.

Nu in het nieuws