Rode Duivels: zelfde elftal, Van Meir twijfelachtig

KRAAINEM -

Bondscoach Robert Waseige wil woensdagavond (aftrap 20u15) in de terugwedstrijd van het WK-barrageduel tegen Tsjechië in het Letna-stadion van Sparta Praag hetzelfde elftal aan de aftrap brengen dat zaterdag de heenmatch in Brussel met 1-0 won. Enkel indien Eric Van Meir (bil) niet tijdig 100% fit raakt, komt Glen De Boeck in zijn plaats.

Belga

Van Meir liep zaterdag een blokkage aan de rug op, die uitstraalde naar de bilspieren. Maandag liet de Standard-verdediger geen reactie optekenen, maar dinsdagmorgen ondervond hij echter weer lichtjes last. Waseige neemt woensdagmiddag een definitieve beslissing. De twijfels over de beschikbaarheid van Gert Verheyen, die maandag vroegtijdig de training verliet met liespijn, zijn volledig weg.

De fitte, maar competitieloze Marc Wilmots zit dus op de bank en wordt door Waseige als luxejoker gebruikt. De Tsjechische bondscoach Jozef Chovanec maakt zijn team traditioneel pas 5 uur voor aanvang van de partij bekend.

De Belgische elf voor woensdag:

* Geert De Vlieger (Willem II Tilburg/NED)

* Eric Deflandre (Olympique Lyon/FRA), Eric Van Meir (Standard Luik) of Glen De Boeck (RSC Anderlecht), Philippe Clement (Club Brugge) en Nico Van Kerckhoven (Schalke '04/DUI)

* Sven Vermant (Schalke '04/DUI), Timmy Simons (Club Brugge), Johan Walem (Standard Luik) en Bart Goor (Hertha Berlijn/DUI)

* Gert Verheyen (Club Brugge) en Wesley Sonck (KRC Genk)

Reserven te kiezen uit:

* Jan Moons (KRC Genk)

* Glen De Boeck (onder voorbehoud), Jacky Peeters (AA Gent)

* Danny Boffin (STVV), Marc Hendrikx (RSC Anderlecht), Yves Vanderhaeghe (RSC Anderlecht), Marc Wilmots (Schalke '04/DUI)

* Peter Van Houdt (Borussia Mönchengladbach/DUI)

Nu in het nieuws