Rode Duivels: Goossens valt geblesseerd uit

KRAAINEM -

Michael Goossens valt weg uit de Belgische selectie voor de tweede en beslissende WK-barragewedstrijd in en tegen Tsjechië. De aanvaller van Standard blijft sukkelen met de lies, de reden ook waarom bondscoach Waseige hem zaterdag in de heenmatch niet op de bank zette.

Belga

BR>

Maandagmiddag keert Goossens terug naar zijn club, waar hij een IRM-onderzoek zal ondergaan. "Goossens liep vanmorgen mee los (tijdens de training in Kraainem, nvdr), maar de pijn blijft. Hij heeft een spierletsel. En de zware velden van nu, die binnen afzienbare tijd ook hard kunnen worden, doen daar geen goed aan", legt Waseige uit.

De Belgische selectieheer beschikt nu nog over 19 spelers voor Praag. Zondagavond viel ook de beslissing over het definitief afhaken van Joos Valgaeren (knie). Jacky Peeters (buikspieren) is fit, de toestand van Van Meir (blokkage rug) wordt van nabij opgevolgd. Waseige recupeert wel boegbeeld Marc Wilmots (scheenbeen), die de afgelopen week alle trainingen meedeed bij Schalke 04, en naar eigen zeggen wedstrijdfit is.