Real Software belooft aandeelhouders "blijvend voordeel"

Het softwarebedrijf Real Software uit Kontich maakt zich sterk na het herstel uit "de precaire financiële situatie" van begin dit jaar snel winstgevend te zullen worden. "We beloven de aandeelhouders niet alleen continuïteit, maar ook shareholders value", zei CEO Theo Dilissen maandag aan het persagentschap Belga.

BELGA

De positieve vooruitzichten van Real Software gaan veel verder dan alleen maar het behoud van de NV. Dilissen: "Enerzijds is ons eigen vermogen uit het rood dankzij de bankendeals, anderzijds hebben we onze schulden tegenover de minderheidsaandeelhouders vereffend met nieuwe aandelen van Real Software. Zo hebben we die minoriteiten in feite uitgekocht en zijn de verschillende dochteractiviteiten veel vlotter te sturen. Deze verwezenlijkingen maken dat we snel onze waarde kunnen verhogen".

Real Software dankt zijn voortbestaan aan het herstructureringsplan, dat begin 2001 in het leven is geroepen. Toen leidden verlieslatende Amerikaanse activiteiten en hoge schulden tegenover minderheidsaandeelhouders en banken tot een bijna-failliet. Of het vertrouwen in Real Software nu voor 100 procent is hersteld? Dilissen: "Financiële markten hebben uiteraard een - zelfs vrij sterk - geheugen. We mogen het herstel van het vertrouwen dus nooit als vanzelfsprekend beschouwen. Maar als we blijven scoren zoals nu - het management is erin geslaagd onze waarde te doen stijgen van -282 frank (-6,99 euro) tot 24 frank (0,60 euro) per aandeel - dan lukt het ons wel. Bieden we telkens een voordeel, dan krijgen we krediet. Ik denk dat we op dit moment al het voordeel van de twijfel hebben".

De 1.900 medewerkers en de klanten, maar ook de schuldeisers (publieke, private en obligatiehouders) hebben één voor één hun bijdrage geleverd tot het herstel, klinkt het bij Real Software. De samenwerking tussen alle betrokkenen en de NV (die vorm kreeg in het herstelplan) dient enkel nog te worden goedgekeurd door een 'buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering'. Die vergadering vindt plaats op zaterdag 1 december om 10 uur.