Fusie Virgin Express en DAT is bespreekbaar

"De gesprekken tussen Virgin Express en de Virgin-groep enerzijds, en de investeerders rond de heren Davignon en Lippens anderzijds, gaan maandag voort. Virgin Express en de Virgin-groep zullen onderzoeken op welke manier ze kunnen samenwerken met die investeerders. Dat zou kunnen leiden tot een integratie van DAT en Virgin Express."

BELGA

Dat meldt Yves Panneels, woordvoerder van Virgin Express zondagavond aan Belga, gevraagd naar de stand van zaken van de gesprekken tussen Virgin Express en de groep van Belgische investeerders.

Panneels benadrukt dat Virgin Express "een Belgische luchtvaartmaatschappij is, met een Belgische licentie, een beslissingscentrum in Melsbroek en de Belgische vlag op de toestellen", ook al erkent Panneels wel dat de Virgin-groep, van de Brit Richard Branson, de hoofdaandeelhouder is van Virgin Express.

Maandag vindt een nieuwe ontmoeting plaats met Davignon en Lippens: "Wij zullen daar aandachtig luisteren naar de inhoud van hun plan met DAT. Wij zullen nagaan of het een realistisch en rendabel plan is, met als doelstelling zoveel mogelijk luchtvaartactiviteit en dus ook zoveel mogelijk tewerkstelling in België houden", legt Panneels uit.

"Wij hebben beide heren reeds de expansieplannen van Virgin Express uitgelegd." Virgin Express vliegt vanaf morgen/maandag vanuit Zaventem op Zurich, Göteborg en Genève en vanaf 19 november op Stockholm. Daarvoor worden tweehonderd nieuwe personeelsleden in dienst genomen. Een honderdtal daarvan heeft reeds getekend. De nieuwe piloten, hostessen en salesmensen worden gerecruteerd onder werkzoekenden "met luchtervaring", dus duidelijk met voorrang voor ex-werknemers van City Bird en Sabena, "maar ook ex-medewerkers van andere maatschappijen", zegt Panneels.

Mensen van de Virgin-groep en Virgin Express hebben reeds vrijdag en zaterdag aan tafel gezeten met de investeerders rond Lippens en Davignon. Deze laatsten hebben duidelijk gemaakt voorstanders te zijn van een participatie van Virgin Express in het nieuwe DAT.