Valse agent in parking onder Brusselse Grote Markt

De politie van Brussel heeft een valse agent opgepakt. Dat werd maandag op het parket meegedeeld. De "agent" fouilleerde mensen in de parking van de Grote Markt en ging met hun waardevolle bezittingen aan de haal.

BELGA

De 24-jarige valse agent leidde personen, vooral jongeren, naar het achtste niveau van de ondergrondse parking waar hij zijn "controle" deed. Hij vroeg de mensen hun zakken leeg te maken en hun jas, schoenen en kousen uit te trekken. Wanneer zij dat gedaan hadden, ging hij ervandoor met hun portefeuilles, juwelen, horloges en GSM's.

De politie waarschuwt voor dergelijke bedriegers en wijst erop dat men nooit op straat tot een gerechtelijke fouille overgaat. Agenten kunnen enkel iemand summier fouilleren alvorens hem of haar naar het commissariaat over te brengen.

De politie van Brussel is ervan overtuigd dat man die ze opgepakt hebben niet aan zijn proefstuk is. Mensen die ooit het slachtoffer waren van een gelijkaardige diefstal worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Brussel op het telefoonnummer 02-279 72 10