Stevaert trekt twee miljard uit voor doortrekking N60 in Ronse

Het Vlaams gewest heeft twee miljard frank (49,57 miljoen euro) beschikbaar voor de doortrekking van de N60 in Ronse. Dat heeft Vlaams minister van mobiliteit Steve Stevaert zaterdag gezegd in het Cultureel Centrum "De Woeker" in Oudenaarde. Hij was daar op uitnodiging van de SP.A van Oudenaarde.

BELGA

Stevaert kondigde ook aan dat er een belbus van openbare vervoersmaatschappij De Lijn komt tussen Oudenaarde en Ronse. Vorige week nog werd actie gevoerd om de gewestweg, die van Gent tot in Valenciennes loopt, door te trekken omdat alle verkeer nu dwars door het centrum van Ronse moet. Het geld is beschikbaar maar het stadsbestuur van Ronse moet eerst een mobiliteitsplan indienen, zegt Stevaert. Zolang de stad Ronse daar geen werk van maakt, kan de doortrekking niet gerealiseerd worden.

De minister vindt ook dat de gemeentebesturen meer energie in hun mobiliteitsplan moeten te steken. Van alle Vlaamse gemeenten zijn er amper zeventig die een mobiliteitsplan ingediend hebben. Zonder mobiliteitsplan wil de Vlaamse overheid niet mee investeren in projecten voor heraanleg.