Kafelnikov overweegt einde tenniscarrière

ROTTERDAM -

Yevgeni Kafelnikov overweegt een einde aan zijn tennisloopbaan te maken. De voormalige nummer één van de wereld heeft zo'n beetje al zijn doelen bereikt. Mocht de Rus dit jaar de Davis Cup winnen, dan is hij volgend jaar niet meer aanwezig op de ATP-tour.

GPD

Kafelnikov, dinsdag in de eerste ronde van het ABN/Amrotoernooi in Ahoy' overwinnaar van Slava Dosedel (6-2 6-2), werd afgelopen zondag 27 jaar. Maar er is nog weinig wat hem echt drijft. De Rus, die op zijn verjaardag in Marseille zijn 23ste toernooioverwinning boekte, somde zijn behaalde doelen op. "Allereerst wilde ik als prof 1 miljoen dollar verdienen, dat lukte. Toen wilde ik een toernooi winnen, dat lukte. Daarna wilde ik 10 miljoen dollar, dat lukte. Toen wilde ik een Grand Slam winnen, dat lukte. Olympisch goud halen was het volgende doel en dat lukte. Wat heb je er dan nog aan om te spelen? Er is weinig over, behalve de Davis Cup."

De Rus is een veelspeler op de Tour. Week in week uit reist hij de wereld af. Hij gunt zichzelf weinig rust. Hij sloeg tot nu toe ruim 800 miljoen frank bij elkaar en won twee Grand Slams, Roland Garros ('96) en de Australian Open ('99). In het weekeinde dat Frankrijk België versloeg voor de Davis Cup zette hij met maatje Marat Safin in Bratislava Slovakije opzij. Kafelnikov moest in de beslissende 5de wedstrijd tegen Karol Kucera een achterstand van twee sets goedmaken, voordat Rusland zich kon plaatsen voor de kwartfinale tegen Zweden. "Ik ben een man van mijn woord", zei de winnaar van twee jaar geleden in Rotterdam, refererend aan de kans dat hij stopt. Om toch nog een slag om de arm te houden. "Dat betekent dat een overwinning in de Davis Cup waarschijnlijk het einde van mijn carrière is."