Liquigas-Pata mogelijk weg uit peloton

De Italiaanse profwielerploeg Liquigas-Pata, met Davide Rebellin als kopman, zou volgens de Italiaanse sportpers van dinsdag volgend seizoen geen deel meer uitmaken van het peloton. De grootste geldschieter, gasverdeler Liquigas, zou beslist hebben de financiële samenwerking met de ploeg van sportief directeur Fabio Bordolani na drie seizoenen stop te zetten, één jaar voor het einde van het contract.

BR>

Volgens Liquigas zou deze beslissing niets te maken hebben met het spook van de doping dat het Italiaanse wielrennen sinds de Giro achtervolgt. De ware reden moet - volgens een communiqué van de onderneming - gezocht worden in het "beschermen van de merknaam in deze moeilijke periode voor de wielersport". De voorzitter van Liquigas sluit niet uit dat de ploeg na een sabbatjaar opnieuw in het peloton aantreedt in 2003.

Davide Rebellin, dit jaar winnaar van de Ronde van de Middellandse Zee, de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romagna, en tweede in Luik-Bastenaken-Luik en in de Classica San Sebastian, heeft eind augustus al een nieuw contract getekend bij de Duitse formatie Gerolsteiner.

Nu in het nieuws