Haarlemse politie onderzoekt kindermoord bij seksfuif

De Haarlemse politie gaat op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) inventariseren wat in politiedossiers en -documenten bekend is over beweringen dat tijdens seksfuiven in de jaren tachtig en negentig kinderen zijn omgebracht. Daarna besluit de Nederlandse justitie wat er met de melding van de werkgroep-Morkhoven moet gebeuren.

BELGA

De Belgische werkgroep, die strijdt tegen kinderporno en -misbruik, meldde maandag bij het OM dat de 28-jarige Haarlemmer R.W heeft verklaard dat hij betrokken is geweest bij de dood van een jongen tijdens een seksfuif. Dat zou in 1993 in een villa de omgeving van Amsterdam zijn gebeurd.

Het ongeveer 13-jarige slachtoffer werd volgens W. om het leven gebracht, omdat hij weigerde bepaalde seksuele handelingen te verrichten. Tegenover Morkhoven zei de man dat het lijk van de jongen in een plas in de omgeving van Amsterdam was gedumpt. Volgens W. zijn tussen 1987 en 1993 nog zeker twee kinderen om het leven gebracht. In één geval zou het om een Chinees meisje gaan.

Nu in het nieuws