Scandinavië steunt plan voor organisatie EK2008

De overheden van de vijf Scandinavische landen gaven maandag te kennen het plan om een gooi te doen naar de organisatie van het EK voetbal 2008 te steunen. Daarmee effenen zij het pad voor een officieel voorstel dat volgend jaar moet binnenlopen bij de UEFA.
De Deense voetbalbond stelde vorig jaar al voor dat de 16 ploegen die van 7 tot 29 juni 2008 om de Europese titel zullen strijden, hun wedstrijden in 4 groepen zouden afwerken in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Geen enkele partij zou worden afgewerkt op het afgelegen IJsland en de Faroëreilanden, het semi-autonome Deense grondgebied met een eigen voetbalbond, maar daar hadden de betrokkenen geen problemen mee en ook zij gaven hun goedkeuring voor de Scandinavische plannen.

Volgens Lars Behrendt, de woordvoerder van de Deense bond, zijn de Scandinavische voetbalfederaties van plan om hun officiële kandidatuur in 2002 in te dienen. De UEFA maakt ten laatste in 2004 haar beslissing bekend. "Dit zou een historisch feit zijn, omdat het de eerste keer zou zijn dat meer dan twee landen de handen in mekaar slaan om zulk een groot evenement te organiseren", aldus de Noorse premier Kjell Magne Bondevik. Vorig jaar richtten België en Nederland nog Euro 2000 in.

Nu in het nieuws