Champions League: nog 4 tickets voor 2e ronde

Print
Zeven ploegen strijden dinsdag in de groepen A, B, C en D nog voor 4 plaatsen in de tweede ronde van de Champions League. FC Nantes, PSV Eindhoven, Galatasaray, Lazio Roma, FC Liverpool, Boavista Porto en Borussia Dortmund zullen proberen om Real Madrid, AS Roma, Panathinaikos Athene en FC Arsenal te vervoegen.
In Groep D is nog alles mogelijk. FC Nantes leidt met 8 punten, PSV en Galatasaray volgen met 7 punten en Lazio is laatste met 6 punten. Voor Lazio, dat opnieuw gelanceerd is na 3 nederlagen op de eerste 3 speeldagen, luidt de opdracht: winnen. Dat is de enige mogelijkheid om naar de tweede ronde te gaan. Voor Nantes volstaat een gelijkspel. Als Galatasaray en PSV gelijkspelen, mogen de Fransen zelfs verliezen.

In Groep B is de situatie al niet veel duidelijker. Enkel Dynamo Kiev weet zeker dat het uitgeschakeld is. Leider Liverpool (9 punten) heeft genoeg aan een gelijkspel in eigen huis tegen Borussia Dortmund om door te stoten tot de tweede ronde. Boavista, tweede met 8 punten, moet de kwalificatie trachten af te dwingen op het veld van Dynamo Kiev.

Real Madrid en AS Roma staan zoals verwacht op de eerste twee plaatsen in Groep A. Anderlecht en Lokomotiv Moskou strijden nog voor de 3de plaats. De Brusselaars moeten winnen op het veld van AS Roma en moeten daarbij rekenen op een thuisnederlaag van Moskou tegen Real Madrid.

Panathinaikos en Arsenal zijn in Groep C al zeker van de tweede ronde. Schalke '04 moet thuis van Arsenal winnen en hopen dat Real Mallorca op eigen veld verliest van Panathinaikos om nog een ticket voor de Uefacup te grijpen.
Nu in het nieuws