Rechtbank kent voetballers achterstallig loon toe

De arbeidsrechtbank van Kortrijk heeft dinsdagnamiddag aan negen spelers en ex-spelers van KRC Zuid-West de loonachterstallen van april tot en met september toegekend. Gewapend met dit vonnis kunnen de spelers binnen de maand met een gerechtsdeurwaarder naar de club stappen en die verplichten de achterstallige lonen te betalen. Op tal van premies, de bijdragen voor de groepsverzekering en nog een aantal andere vergoedingen afhankelijk van het contract, is het voor de spelers zeker nog wachten tot maart volgend jaar.

BR>

De zaak wordt voortgezet op 12 februari volgend jaar. Joris De Tollenaere, David Geeroms, Lukasz Kubik, Jeffrey Verhoeven, Sebastien Nottebaert, Steven Wostijn, Siggi Eyjolfsen, Kenny Verhoene en Serge Vandewalle kregen dinsdag in een provisioneel vonnis hun lonen tot en met de maand september toegekend van de rechter. Alle achterstallige bedragen voor Arkadius Kubik zijn geregeld. Door een vergissing van de rechtbank is het voor Martin Laamers nog wachten tot in maart vooraleer hij achterstallen krijgt toegekend.

De vier aanwezige spelers, onder wie Joris De Tollenaere, Kenny Verhoene en Siggi Eyjolfsen reageerden tevreden op de provisionele bedragen die zij kregen toegekend. Voor hen is het een eerste stap. Over de andere gevorderde bedragen zal op 12 februari voort gepleit worden. Een uitspraak van de rechter wordt dan medio maart verwacht. "Dit valt nog net voor de datum van het toekennen der licenties", merkt Joris De Tollenaere op.

Nu in het nieuws