Franse skister gereanimeerd na zware botsing

Print
PITZTAL - De Franse skister Régine Cavagnoud kwam maandag tijdens een training in Oostenrijk in botsing met de Duitse jeugdtrainer Markus Anwander. De Française moest op de skipiste zelf gereanimeerd worden na een hartstilstand. Zowel Cavagnoud als Anwander werden met zware verwondingen overgevlogen naar het Universitair Ziekenhuis van Innsbruck.
Cavagnoud, de wereldkampioene Super-G, werd zwaar geraakt aan het hoofd en liep meerdere ribbreuken op, waarbij haar lever en een long werden doorboord. De 31-jarige skister werd in Innsbruck onmiddellijk geopereerd. De dokter van het Franse team wilde zich voorlopig nog niet uitspreken over de toestand van Cavagnoud. De Duitse jeugdcoach liep een schedelbasisfractuur en een kaakbeenbreuk op.

Het zware ongeval gebeurde tijdens een gezamenlijke training van het Franse vrouwenteam en de Duitse beloften op de Pitztaler-gletsjer. Volgens de Duitse Skibond vond het ongeluk plaats op een onoverzichtelijke plaats en lag een communicatiestoornis (Anwander wist niet dat Cavagnoud al op de piste was, terwijl hij rustig enkele oefeningen voorbereidde) aan de basis van het incident.

Cavagnoud werd vorig seizoen eindwinnares in de Wereldbeker Super-G en derde in de algemene wereldbeker. Zaterdag werd ze bij het begin van het olympisch skiseizoen in Sölden nog derde op de reuzenslalom.
Nu in het nieuws