Kerstbomen puilen uit

Het is nog lang geen kerst, maar overal duiken al kerstmarkten op, dus geven wij u ook al een kort overzicht van de

trends

.

BR>

Het assortiment kunstkerstbomen wordt steeds mooier en uitgebreider, maar de prijs valt ook niet altijd mee. Gebruiksgemak staat voorop, met de bomen met versteende sneeuw op de takken en de voorverlichte exemplaren: rond de takken zijn slingers met witte kerstlampjes gedraaid, meteen op de juiste afstand. U haalt de boom uit de doos, plooit de takken goed, steekt de stekker in het stopcontact en u hebt een evenwichtig verlichte boom.

De gloeiende-glasvezelboom sluit aan bij de sixties- en seventiestrend: de glasvezelnaaldjes van deze boom zorgen voor een gloeiende wave van felle kleuren, net als bij de gelijkaardige lampen.

Opvallend is dat de kerstbomen echt uitpuilen, en dat daarom voor verlengstukjes van de takken werd gezorgd: kunsttakken die tussen de takken van de boom worden gestoken en zo voor nog meer volume zorgen.

Dat kerst niet rood hoeft te zijn, is al jaren zo. Voor de versieringen van de kerstboom kan u bijvoorbeeld kiezen voor wit, en dit jaar is de kristallijnen kerst een steeds weerkerend thema: takjes bezaaid met ijskristallen, berijpte druiventrossen, bevroren kerstballen, of bewasemd met een glinsterende sluier.

De nv Walter Van Gastel liet in Tsjechië exclusieve Burberry-kerstballen maken, met de bekende beige achtergrond en het zwartwitrode ruitpatroon.

Zelfs de kerstman werd in een nieuw pak gestoken: hij sjouwt rond in een modieuze koltrui. Zijn familie heupwiegt en swingt al zingend, met als toppunt een beer in lederen motorpak die Teddy Bear van Elvis bromt.

U kan Elvis trouwens ook de boom injagen: voor een goede 1.000 frank wordt deze kerstbal-Elvis van onbreekbaar metaal verpakt in een superdeluxe pralinedoos, zodat u hem veilig mee naar huis kan nemen.

Van Gastel, Kapelsesteenweg 509-517, 2180 Ekeren, 03-660.20.00 en www.vangastel.be

Nu in het nieuws