Nieuwe gezondheidsboeken

Ja kun je krijgen

BR>

Dit boek stelt zichzelf voor als de ideale handleiding voor de vrouw die effectief wil leren onderhandelen. De schrijvers schreven dit boek voor ‘alle te aardige vrouwen op de wereld’, zoals zij er zelf ook ooit twee waren. Te veel vrouwen zijn volgens hen opgevoed als ‘nette meijes’, die aardig moeten zijn en niet in discussie gaan met anderen. Maar daardoor benadelen ze zichzelf vaak, en in die situatie moet verandering komen. Tips over hoe je kan leren onderhandelen en hoe je je als vrouw assertief op kan stellen, vind je in overvloed in dit vlot geschreven boek. Leuk om te lezen, en inderdaad, wellicht kunnen vele vrouwen er wat uit opsteken.

Ja kun je krijgen. Succesvol onderhandelen voor vrouwen - Leslie Whitaker en Elizabeth Austin - Uitgeverij Prometheus - 290 blz. - 906 frank (22,46 euro)

Het helend hart

Bijna had auteur en psychotherapeut Guy Corneau zich overgegeven aan zijn ernstige darmziekte. Tot hij op zoek ging naar de zin van ziekte, lijden en tegenslag en zo de weg naar genezing en geluk terugvond. De weg die hij daarvoor moest afleggen, beschrijft hij in dit boek, in een poging te bewijzen dat het mogelijk is om het lijden te overstijgen. Misschien kunnen zwaar zieke mensen wat moed putten uit dit boek. Ons bleef het boek nogal zwaar op de maag liggen, want luchtig om te lezen is het allesbehalve.

Het helend hart - Guy Corneau - Servire/Kosmos Z&K Uitgevers - 256 blz. - 750 frank (18,59 euro)

Stop candida met dieet

Eén op de vijf mensen heeft last van een candida-infectie, soms zonder dat ze het zelf weten. Belangrijkste symptomen zijn chronische vermoeidheid, overgewicht, depressiviteit, spijsverteringsstoornissen, huidproblemen en een sterk verzwakt im-muunsysteem. Volgens dokter Carel Hoffman zijn de strenge diëten die worden voorgeschreven om candida te bestrijden niet altijd even effectief. Belangrijk is volgens hem het dieet aan te passen aan de bloedgroep van de patiënt, aangezien elke bloedgroep anders reageert op de aanwezigheid van candida in het lichaam. In dit boek beschrijft Hoffman zijn visie, de werking van het bloedgroepdieet en geeft hij per bloedgroep een overzicht van volgens hem heilzame voedingsmiddelen, met menuvoorbeelden.

Stop candida met het bloedgroepdieet - Carel Hoffman -Uitgeverij De Kern - 256 blz. - 1.006 frank (24,95 euro)

Actief gezond

Wat we eten, hoe we omgaan met spanningen, hoe we bewegen en hoe we omgaan met anderen: het hangt volgens prof. Dr. Jan Walburg allemaal samen met de sterk toegenomen kans op allerlei ziekten. Een gezonde levensstijl kan volgens de auteur van dit boek veel onheil vermijden. In ‘Actief gezond’ werkt hij een stappenplan uit voor alle mannen en vrouwen die fitter en gezonder door het leven willen gaan. Toepassingen van de adviezen in zijn boek zullen volgens de prof niet alleen uw leven met vele jaren verlengen, maar ook de kwaliteit daarvan aanzienlijk verhogen.

Actief gezond - Prof. Dr. Jan Walburg - Lifetime - 144 blz. - 570 frank (14,13 euro)

Voeding als medicijn

Met zijn boek wil Rob Oppedijk bewijzen dat niet alleen de pilletjes en siroopjes die de huisarts voorschrijft, kunnen helpen om allerlei kwaaltjes te behandelen. Ook aangepaste voeding kan dat, zegt de auteur, zonder daarbij over te gaan tot ‘zelfdokteren’ en de goede raad van de arts opzij te schuiven. Maar waarom medicijnen nemen als het ook natuurlijk kan, is de achterliggende idee. En, toegegeven, als nog maar de helft van alle middeltjes tegen veel voorkomende kwalen die in het boek staan beschreven, werken, zal de apotheker binnenkort aan u een slechte klant hebben.

Voeding als medicijn - Rob Oppedijk - Lifetime - 320 blz. - 640 frank (15,87 euro)

Nu in het nieuws