Verdachten schietpartij Berchem vrijgelaten

De federale politie van Antwerpen heeft de twee verdachten van de schietpartij van woensdagavond in Berchem laten gaan. Na verhoor bleek dat de twee niets te maken hadden met de schietpartij. In de wagen van de echte daders is wel munitie gevonden.

BELGA

De provinciale verkeerseenheid van Antwerpen merkte omstreeks 22.45 uur een verdacht voertuig op langs de E19 in Mechelen. De federale politie beval te stoppen, maar de bestuurder weigerde dat. Tijdens de achtervolging werden snelheden genoteerd van 220 kilometer per uur.

Nadat de wagen de afrit Berchem had genomen, is de BMW twee maal ingereden op de politiecombi. Met een half-automatisch pistool is zeven tot acht keer geschoten op de combi. Deze werd niet geraakt, maar een andere wagen, die geparkeerd stond in de straat, is tweemaal geraakt.

De daders zijn kunnen vluchten. Een speuractie van de federale politie leverde niets op. De vluchtwagen is later op de avond teruggevonden aan de afrit Merksem op de E19 met draaiende motor, maar zonder inzittenden. In de wagen lagen munitie en een lader. Het wapen is in de berm teruggevonden door een speurhond. De BMW was op 25 oktober gecarjackt in Gent. Op het parkeerterrein van het warenhuis Colruyt aan de Groenendaallaan in Merksem zijn diezelfde avond nog twee verdachten opgepakt. Na verhoor bleek dat de twee echter niets te maken hadden met de schietpartij. Ze zijn nu dus terug vrijgelaten. De echte daders zijn nog steeds spoorloos.