Gentse politici steunen ABVV Alcatel

Print
In Gent hebben Burgemeester Frank Beke en Schepen van Economie Daniël Termont dinsdagavond een informeel gesprek gehad met ABVV-afgevaardigden van het bedreigde Alcatel Bell. De afvloeiingen in Gent zullen door Termont gedeeltelijk worden opgevangen en samen met Burgemeester Beke zal hij de regering en de directie in Parijs interpelleren over mogelijke tewerkstelling na de herstructureringen.
BR>
Beke zei bijvoorbeeld de gouverneur en Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt te zullen aanspreken. Ook Antwerps Burgemeester Leona Detiège zei eerder haar morele steun toe. Dat vernam Belga in een gesprek met Patrick Elsen, Francis Van Tolhuysen en Luc Van Speybroeck, respectievelijk ABVV- hoofdafgevaardigde Alcatel, ABVV-woordvoerder Alcatel Antwerpen en Gent. Samen met Gewestelijk Secretaris Oost-Vlaanderen Reymond Verspille hadden zij dit gesprek met de vernoemde beleidsmensen.

Met haar oproep aan - socialistische - politici, wil de delegatie het dossier van Alcatel Bell nationaal aankaarten. "De regering moet niet enkel een heractiveringsbeleid voeren, maar ook een actief tewerkstellingsbeleid", zegt Van Tolhuysen. De inspanningen om mensen terug aan het werk te zetten, zijn zinloos "als men de huidige tewerkstelling laat verloren gaan".

.

Nu in het nieuws