Oostendse meerderheid met Johan Van Hecke kan verderwerken

Print
In Oostende heerst binnen de CD&V-fractie in de gemeenteraad vooral verwarring nu blijkt dat de procedure om Johan Van Hecke uit de partij te zetten, sneller dan verwacht zal afgelopen zijn. Van echte verdeeldheid lijkt geen sprake. Volgens eerste schepen Hilde Veulemans zal er verder met Van Hecke samengewerkt worden in de gemeenteraad, maar is de kans groot dat de resterende 5 gemeenteraadsleden van de CD&V, zich verder blijven profileren als die partij. In Oostende vormt de CD&V een coaltie met de SP.A, niettegenstaande de absolute meerderheid van de socialisten.
BR>
"We zullen individueel moeten beslissen wat we doen, maar we blijven samenwerken met Johan Van Hecke die uiteindelijk 3 van de 5 raadsleden (waaronder Johan Verstreken) in de politiek heeft gebracht", aldus eerste schepen Hilde Veulemans aan Belga. Op korte termijn zullen de vijf Van Hecke niet volgen, "maar we moeten toch ook het programma van Van Heckes nieuwe partij bekijken", aldus Veulemans.

Plaatselijk CD&V-voorzitter Hugo Seys laat hardere taal horen en meent dat Van Hecke zich buiten de partij heeft gezet. Hij stelt het fractieleiderschap van Van Hecke in de gemeenteraad na zijn uitsluiting ter discussie en bevestigt dat de gemeenteraadsleden de legislatuur zullen uitdoen als CD&V.

.

Nu in het nieuws