Extra Elisabethbijlages in populaire weekbladpers

Print
Gouden tijden voor de populaire weekbladpers. Stuk voor stuk hebben ze de kersverse prinses Elisabeth en hun trotse ouders op de covers. De meesten maken extra bijlages. 'Story', 'Blik' en 'Knack' pakken uit met dezelfde cover waarop Mathilde en Elisabeth 'Neuze neuze' doen. Story ligt zelfs twee dagen eerder dan gebruikelijk in de winkel en heeft haar oplage verhoogd. Volgens 'Blik' hebben prins Filip en Mathilde zich als opvallend moderne ouders getoond. Ze vermoeden daarin een soort van glasnost in het Belgisch koningshuis. 'Knack' maakt een bijlage van zestien pagina's en bekijkt de politieke consequenties.
BR>
De royaltywatcher van 'Story' Louis Van Raak is één dag vroeger als de koning grootvader geworden van een meisje. Story is verder blij dat Laken eindelijk weer een speelplaats wordt en brengt massa's foto's uit de oude doos in haar bijlage van 32 (!) pagina's. 'Dag Allemaal' brengt een bijlage met acht extra pagina's en een poster van de ouders met hun spruit. Het weekblad vraagt zich ook hardop af of koning Albert nu binnenkort troonsafstand doet. Het royaltyblad 'Royals' pakt uit met een extra editie van haar zusterblad 'Dynastie'. Binnenin een heus koninklijk getekend sprookje van het Duo Kast over de geboort van Elisabeth.

Alleen Humo en Express houden het sober. Humo beeldt Filip af in een babypakje op de cover. Binnenin mogen de royaltywatchers en een astroloog hun gang gaan over de toekomst van het pas geboren prutske. Express houdt de blijde boodschap helemaal van de cover, pakt uit met een Koen Wauters die 'al die leugens kotsbeu is' en houdt het binnenin op twee gortdroge pagina's. Volgende week kan ook de rest van de pers weer normaal doen.

.

Nu in het nieuws