Klara lanceert vier nieuwe cd's op platenlabel en cultureel jaarboek

Print
Bijna één jaar na de start van Klara heeft het culturele net van de openbare omroep een duidelijke identiteit gevonden. Dat blijkt onder meer uit twee belangrijke afgeleiden: het eigen platenmerk dat vier nieuwe cd's lanceert en het cultureel jaarboek Fresco. "Klara is meer dan een radionet, Klara is een gevoel", zegt nethoofd Walter Couvreur.
BR>
Bij de metamorfose van Radio 3 naar Klara in december 2000 kende het cd-merk Klara reeds drie titels. In oktober verschijnen vier nieuwe titels: koormuziek van Peter Benoit, Vlaamse orkestmuziek (beide door het Vlaams Radio Orkest), werken van Vivaldi door Il Gardelino en pianomuziek door Jan Michiels.

Sommigen stellen zich de vraag of een radiozender wel muziek moet uitbrengen. "Onze openbare opdracht schrijft ons onder meer toe om Vlaamse muziek bekend te maken in Vlaanderen en in het buitenland", stelt Walter Couvreur. "Achter het plantenlabel schuilt dan ook een duidelijke visie. We vinden dat er in Vlaanderen musici rondlopen die voldoende talent hebben, maar niet of nauwelijks gekend zijn in Vlaanderen of het buitenland. De Klara-cd's brengen dus enerzijds Vlaamse of Belgische uitvoerders in internationaal of Vlaams repertoire, of anderzijds uitvoerders met internationale faam in Vlaamse repertoire van internationale kwaliteit", aldus Couvreur.

.

Nu in het nieuws