CD Clouseau heeft al dubbel platina

Print
Met de hit Ik geef me over heeft de nieuwe Clouseau-cd En dans nu al dubbel platina in handen. Koen en Kris Wauters kregen vandaag bij de cd-voorstelling dus al edelmetaal voor hun meest avontuurlijke plaat sedert Oker.
BR>
De voorstelling van En dans in de AB-club betekende voor de nieuwe songs ook de live-vuurdoop. Op het podium knettert Clouseau inderdaad weer zoals lang geleden: aan de gezichten en de inzet van de gebroeders Wauters is af te lezen dat ze de opdracht - het enthousiasme van weleer terugvinden - als geslaagd beschouwen.

Ook de hoes van En dans straalt vernieuwing uit. Het schilderij van Marcel Vanthilt - dat de zelfverklaarde prutser bij deze gelegenheid cadeau kwam doen aan Kris Wauters - onderlijnt ook visueel dat deze Clouseau niet de zoveelste in rij is.

Hoe het Clouseau-verhaal hierna loopt, hangt af van de blijvende reacties op die eerste single, Ik geef me over. Het clipje loopt nog steeds volop op TMF en VTM, maar stilaan wordt gedacht aan opvolger En dans. Dat liedje - geïnjecteerd met een forse portie disco en met een duidelijke verwijzing naar de eindejaarssfeer - kan in die periode op de benen werken.

Maar eerst zijn er nog de twee concerten in het Antwerpse Sportpaleis, op 6 en 7 december. Het was trouwens tijdens dat vorige Clouseau-concert in het Sportpaleis, op dat de reactie op het stokoude rockliedje Zij is van mij de Clouseau-broers deed beseffen dat het dringend tijd was om terug wat meer tempo in hun muziek te brengen. Tickets voor die concerten zijn te koop via 070-345.345. Volgend jaar volgt een uitgebreide tournee door Vlaanderen.

.

Nu in het nieuws