A&B Producties (ROB-TV) op zoek naar partner

Print
Het productiebedrijf A&B, sinds 1993 exploitant van de Oost-Brabantse ROB-TV, is op zoek naar een partner en heeft hiervoor enkele maanden geleden Bank Degroof onder de arm genomen. Tot nog toe hebben al drie gecontacteerde instanties interesse getoond.
De meerderheid van A&B, dat in 1988 werd opgericht, is in handen van 3 personen. Naast de exploitatie sinds 1993 werft het productiehuis voor ROB-TV sinds vijf jaar ook regionale reclame. Sinds vorig jaar houdt A&B zich nog bijna enkel bezig met het maken van regionale TV.

Vorig jaar werd op een omzet van 108 miljoen frank (2,67 miljoen euro) een verlies opgetekend. Indien RTR haar contract voor nationale reclamewerving niet verbroken had, zou er dit jaar een break-even geweest zijn.
"De filosofie achter de zoektocht naar een partner is dezelfde als de reden waarom we samenwerking zoeken met Ring-TV uit Halle-Vilvoorde, met name het vergroten van ons draagvlak om rendabeler te worden. Ons zendgebied is thans immers te klein. Het uitgangspunt is dat we de zaken zelf in eigen handen willen houden. Indien er zich echter een partner zou aanbieden die zeer interessant is voor ons, wordt een verkoop van de meerderheid niet uitgesloten", aldus ROB-TV-directeur Dirk Veldeman.

Er werden met de geïnteresseerden nog geen gesprekken gevoerd omdat A&B prioriteit geeft aan het oplossen van de problemen die zich stellen door het aflopen eind oktober van het contract met RTR (Roularta) voor nationale reclamewerving. Het contract waarborgde A&B 25 miljoen frank (0,61 miljoen euro) per jaar.
De voortzetting van het contract door RTVM, waarin Roularta, RUG en De Persgroep ieder voor 1/3de participeren, levert veel minder op. Dit weekend was hierover crisisberaad. De resultaten daarvan worden eerst maandagavond aan het personeel bekendgemaakt en morgen/dinsdag aan de pers.
Nu in het nieuws