Paus ontmoet Arafat

Paus Johannes Paulus II heeft vandaag een ontmoeting gehad met de Palestijnse leider Yasser Arafat. De ontmoeting duurde 15 minuten. Dat is de gebruikelijke tijd die de paus uittrekt voor ontmoetingen met regeringsleiders.

BELGA

BR>

Over de inhoud van de gesprekken is niets medegedeeld. Volgens insiders heeft de paus van de ontmoeting gebruik gemaakt om de houding van het Vaticaan inzake de status van Jeruzalem te verduidelijken. Het Vaticaan wil dat Jeruzalem een bijzonder statuut met internationale garanties krijgt. Ook de Israëlische invasie op de Westelijke Jordaanoever zou ter sprake gekomen zijn.

Afgelopen zondag deed de paus nog een oproep tot vrede in het Midden-Oosten. Die oproep viel samen met de tiende verjaardag van de Conferentie van Madrid die de start betekende van de vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen. Het Vaticaan heeft al meer dan eens aangedrongen het Palestijns zelfbestuur te erkennen. De ontmoeting van vandaag/dinsdag was de elfde ontmoeting tussen paus Johannes Paulus II en Yasser Arafat.

Nu in het nieuws