Doodgeslagen voetbalsupporter begraven

Print
SUPPORTER
Ezemaal bij Landen, deze voormiddag: mooi zonnetje en niets dan bedrukte gezichten. Vandaag zou immers Philippe - 'Flip' - Thirion begraven worden. Na de wedstrijd Lommel - Anderlecht incasseerde de 28-jarige supporter van Anderlecht, op weg naar zijn wagen, plots en nietsvermoedend een resem slagen. Thirion overleed aan de gevolgen ervan op 23 oktober. Heel Ezemaal deelt in het leed van de familie.

Doodstil was het in Ezemaal ondanks het vele volk aan het nieuwe Sint-Aldegondiskerkje. Het geschokte dorp wilde immers zijn leed betuigen aan de nabestaanden. In de eerste plaats aan moeder Thirion, pas anderhalf jaar weduwe, en de twee zusters van Philippe. Thirion is een vertrouwde naam in Ezemaal. Op het kerkhofje, aan de overzijde van de Grote Steenweg, liggen nogal wat zerken met die naam. Nu komt daar een jongeman bij wiens dood wel bijzonder onverwacht kwam. «Zinloos», zei een omstaander. «En zo snel gebeurd.» Hij begreep het niet. Is het een troost dat niemand in Ezemaal het begrijpt?

De dorpsgemeenschap van Ezemaal was niet alleen in haar tristesse. Lommel SK vaardigde naast drie bestuursleden ook drie spelers af: Kris Vincken, Dirk Daelmans en Dirk Schoofs. Van RSCA Anderlecht daagde van officiële zijde enkel de ticketing-manager op, terwijl vertegenwoordigers van verschillende Anderlechtse supportersclubs, zeer herkenbaar in hun paars-witte jakjes, dan weer wel massaal op de afspraak waren. De Tiense supportersvereniging, waarvan Philippe lid was, besliste intussen om steunkaarten te verkopen. Bondsvoorzitter Jan Peeters vaardigde zichzelf af in naam van de Belgische Voetbalbond. Na een met momenten zeer emotionele plechtigheid hield Peeters het na de dienst bij een bitter: «Ik hoop dat voetbalsupporters uit dit voorval eindelijk eens hun lessen trekken.»

.

Nu in het nieuws