Prins Amedeo bezoekt petekind Elisabeth

Prins Amedeo heeft dinsdagmiddag in het Erasmus-hospitaal in Anderlecht zijn petekind prinses Elisabeth een bezoek gebracht. Stralend en met drie geschenken bij zich stapte Amedeo uit een mono-volumewagen. Hij was met de hele familie naar het hospitaal gekomen: prinses Astrid, prins Lorenz en hun vier kinderen: Maria Laura, Joachim, Luisa Maria en Amedeo zelf. De prins vertelde bij het verlaten van het Anderlechtse Erasmusziekenhuis dat hij als geschenk voor het prinsesje een jurkje bijhad.

BR>

"Ze is erg schattig", antwoordde een erg verlegen Amedeo op de vragen van de journalisten die hem bij de uitgang opwachtten. Amedeo wilde ook kwijt dat hij al een tijdje wist dat hij de peter zou worden van de troonopvolgster. Amedeo en de rest van het gezin vertoefde in het buitenland toen Elisabeth vorige week donderdag ter wereld kwam. Daarom konden ze pas nu een bezoek brengen. Prinses Astrid verklaarde bij het buitengaan dat de baby "prachtig" is en dat ze erg blij is voor haar schoonzus. Ze voegde er aan toe dat Mathilde en haar dochter het erg goed stellen.

Bij het onthaal van het Erasmusziekenhuis blijven de geschenken en felicitaties intussen toestromen. Het gaat vooral om kleine cadeautjes en bloemen. Ook in de gangen van het paleis zijn al heel wat cadeautjes opgestapeld. Die worden geïnventariseerd vooraleer Filip en Mathilde ze komen ontdekken. Al wie een geschenk stuurde naar het paleis, krijgt een persoonlijke bedankbrief, eventueel met een foto van de kleine Elisabeth.

Nu in het nieuws