Marokkaanse familie vliegt in de cel in Turnhout

Een 53-jarige Marokkaan heeft dinsdag voor de correctionele rechtbank van Turnhout twee straffen opgelopen. Hij moet in totaal zes maanden effectief in de cel. Zijn twee zoons kregen eveneens celstraffen. Zij moeten beiden 8 maanden in de cel, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

BELGA

BR>

In de eerste zaak stond M(ohamed) B(ouziane) terecht samen met K(erkab) A(bdellatif), een 36-jarige Marokkaan uit Turnhout. Beiden beschuldigden elkaar van slagen en verwondingen. M.B gaf echter toe dat K.A hem niet had geslagen. Omgekeerd werden de feiten wel bewezen. M.B. kreeg daarvoor 2 maanden effectieve celstraf en een boete van 20.000 frank (500 euro).

In een tweede zaak stond dezelfde M.B. samen met zijn zoons J(aod) B(ouziane) (22) en R(achid) B(ouziane) (21) terecht. Zij werden alle drie veroordeeld voor het opzettelijk en met voorbedachte rade toebrengen van slagen en verwondingen. Het slachtoffer is blijvend verminkt.

Voor deze zaak kreeg M.B. acht maanden celstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Hij moet een boete betalen van 30.000 frank (750 euro). Ook zijn twee zoons, J.B. en R.B., kregen een celstraf van acht maanden. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Beiden moeten een boete betalen van 30.000 frank (750 euro).

Nu in het nieuws