Ontsnapte gevangene in Turnhout spoorloos

Uit de gevangenis van Turnhout is maandagavond rond 19 uur een gevangene ontsnapt. Het gaat om een 30-jarige Albanees. De politie van Turnhout spoort de man op en heeft een opsporingsbericht verspreid.

BELGA

De man is via de dakgoot op de daken van de gevangenis gekropen. Toen hij op de hoge muur rond de gevangenis stond, is hij naar beneden gesprongen. Hij is weggevlucht in de richting van het station.

Politieofficier Michiels: "Het is een Albanees, maar niet echt van het gevaarlijke type. Het is natuurlijk nooit te voorspelen hoe die man gaat reageren. We bewandelen nu een aantal pistes, maar het is moeilijk om te zeggen waar de man naar toe is. Wij vermoeden wel dat hij ergens in een Albanese gemeenschap is ondergedoken." De man van Albanese afkomst is dertig jaar oud. Op het moment van zijn ontsnapping droeg hij een grijze broek en een kakihemd. Hij heeft bruine ogen, kort haar en een lichte snor. Hij draagt een bril. Getuigen kunnen voor informatie bellen naar het nummer van de lokale politie in Turnhout: 014/44.33.66.

Nu in het nieuws