KPN-top overtuigt bonden niet van noodzaak massaontslag

Print
De Nederlandse telecomoperator KPN heeft de vakbonden niet kunnen overtuigen van de absolute noodzaak van het ontslag van 4.800 werknemers, al erkennen de bonden wel dat de financiële noden van het concern groot zijn. De bonden gaan nu een extern deskundige inschakelen om de door het concern verstrekte cijfers nader te onderzoeken.
Dit bleek maandag na afloop van het eerste overleg dat de vakbonden met de KPN-top hadden, na de aankondiging vorige week van het massaontslag. Dit overleg leerde de vakbonden ook dat KPN wél geld heeft voor een sociaal plan. Bedragen zijn niet genoemd.

De bonden willen dat de raad van bestuur een gebaar maakt, door een percentage van zijn salaris in te leveren. Dit om te onderstrepen dat de top niet alleen maar offers vraagt aan het personeel.
De partijen spraken af donderdag het overleg voort te zetten. De vakbonden (AbvaKabo, Bond van Telecompersoneel, CFO en VHP CMHF) gaan de komende dagen hun kaderleden raadplegen. Ze willen met hen nagaan wat de inzet moet zijn voor een sociaal plan
Nu in het nieuws