Euronext biedt meer dan 36 miljard frank voor Liffe

Euronext, de fusiebeurs van Amsterdam, Brussel en Parijs, heeft een overnamebod uitgebracht op de Londense optiebeurs Liffe (London International Financial Futures and Options Exchange). Euronext biedt 18,25 pond sterling per aandeel, wat neerkomt op een overnamesom van 555 miljoen pond sterling (ruim 36 miljard frank, 894 miljoen euro) in contanten. De raad van bestuur van Liffe beveelt het bod aan bij zijn aandeelhouders.

Euronext lijkt met zijn bod de concurrenten achter zich te laten. Ook de Deutsche Börse (Frankfurt) en de London Stock Exchange (LSE) toonden eerder al hun interesse voor Liffe, dat zich onlangs in de etalage heeft gezet. Maar volgens Euronext zou reeds 43 procent van de aandeelhouders van Liffe zich akkoord hebben verklaard met het bod. De fusie-onderneming actief in de handel van futures en opties, zou in Londen haar zetel hebben en gebruikmaken van het handelssysteem van Liffe.

De handel in futures en opties kende het afgelopen jaar een spectaculaire stijging. Traders namen er massaal hun toevlucht toe nadat de 'klassieke' aandelen in waarde daalden.

Nu in het nieuws