Nestlé wil Häagen-Dazs volledig overnemen

Print
Voedingsmiddelengigant Nestlé wil ijsfabrikant Häagen-Dazs volledig overnemen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf maandag bevestigd. Nestlé aast op de 50 procent die Pillsbury aanhoudt in een joint-venture (Ice Cream Partners USA) die Häagen-Dazs-ijs in de VS verkoopt.
De verkoop van de participatie wordt mogelijk nadat de Amerikaanse Federal Trade Commission vorige week groen licht gaf voor de overname van het aandeel van Pillsbury door General Mills.

Nestlé en Häagen-Dasz fusioneerden in 1999 hun ijsactiviteiten en klommen zo naar de nummer 3-positie in de wereld. Nestlé heeft een call optie op de 50 pct in de joint-venture. "We moeten nog discussiëren over de prijs en de voorwaarden," zegt woordvoerder Marcel Rubin. Nestlé heeft het recht om de participatie te kopen voor de overeengekomen waarde plus 150 miljoen dollar (6,6 miljard frank; 164 miljoen euro). Analisten schatten de transactie op 650 miljoen dollar (28,6 miljard frank; 710 miljoen euro).
Intussen is Nestlé opgeklommen naar nummer 2 achter het voorlopig ongenaakbare Unilever. Maar het Zwitserse concern wil de grootste worden en gaat ook de ijsproducent Schöller Holding volledig overnemen. Schöller was tot nog toe voor 65 procent in handen van Südzucker, de andere 35 procent is eigendom van de familie Schöller.
Nu in het nieuws