Curatoren L&H schrappen 72 banen

Print
Bij het failliete spraaktechnologiebedrijf verdwijnen in België nu al 72 banen. Dat hebben de curatoren maandagnamiddag meegedeeld aan het personeel. De andere werknemers krijgen een contract van bepaalde duur tot 14 december. De curatoren geven om 17 uur meer uitleg op het bedrijf.
Op de vergadering met het personeel hebben de curatoren hun plannen uiteengezet. Volgens Jeroen Vandamme van de Landelijke Bedienden Centrale (LBC) stelden de curatoren dat ze verder willen gaan met de Amerikaanse biedingsprocedure. De arbeidsovereenkomsten met alle werknemers worden intussen stopgezet en voor een bepaald deel vervangen door contracten tussen de curatele en de betrokken werknemers.

Voor 72 werknemers is er geen plaats meer. Het gaat dat vooral om werknemers in ondersteunende diensten. Volgens vakbondsman Jeroen Vandamme was in de procedure van collectief ontslag -ingeleid voor het faillissement- al aangegeven dat er in die betrokken diensten zou worden gesnoeid. Voor de betrokken werknemers wordt naar outplacement gezorgd. Na de informatie door de curatoren gaf de VDAB op het bedrijf daarover informatie.
De curatoren willen om 17 uur op het bedrijf een stand van zaken geven aan de pers. Bij L&H in België werkten in totaal 255 personen, verspreid over de vestigingen in Ieper en Wemmel. Bij Knexys, een andere dochter gevestigd in Antwerpen, werken 26 personen.
Nu in het nieuws