Interbrew-winst groeit 19,6 procent in eerste 9 maanden 2001

Print
De eerste 9 maanden van dit jaar is de operationale winst van Interbrew - de activiteiten van Bass in het VK niet meegerekend - gestegen met 19,6 procent tot 22,98 miljard frank (559,7 miljoen euro). Indien de Bass-activiteiten wel worden meegerekend is er een winststijging met 36,4 procent tot 27,59 miljard frank (684 miljoen euro).
Het verkochte volume (exclusief Bass) steeg met 18,1 procent tot 56,1 miljoen hectoliter. Dit is het resultaat van overnames van Whitbread, Rogan en Prague Breweries en autonome groei met 2,8 procent. Inclusief Bass steeg het volume met 37,8 procent. Interbrew houdt - behoudens onvoorziene omstandigheden - vast aan haar doelstelling om voor het volledige boekjaar 2001 een autonome Ebitda-groei te realiseren van minstens 8 procent en een winstgroei per aandeel (voor afschrijving van goodwill) van minstens 12 procent. Wat dit laatste cijfer betreft streeft Interbrew de volgende drie jaar - veranderingen in de samenstelling van de groep niet in acht genomen - een gemiddelde jaarlijkse groei na met dubbele cijfers.

De activiteiten in VS en Canada werden "niet aanzienlijk" beïnvloed door de terroristische aanslagen in de VS, zo luidde het bij de bekendmaking van de cijfers voor het derde kwartaal.
Nu in het nieuws