Cambridge-college maant studenten zich te gedragen

Het hoofd van een vooraanstaand college van de Britse topuniversiteit Cambridge heeft zijn studenten na een serie alcoholincidenten een brief gestuurd met daarin de waarschuwing zich in de toekomst te gedragen.

APNED

Peter Tyler, de decaan van het 500 jaar oude St. Catherine's College, waarschuwde zijn studenten dat hij op zal treden tegen "slecht gedrag, onbeleefdheid en studenten die geen rekening met anderen houden". In een brief die vorige week aan alle 400 doctoraalstudenten is gestuurd, schrijft Tyler dat er sinds het begin van het herfstsemester een serie incidenten heeft plaatsgevonden waarbij drank in het spel was.

Twee studenten moesten worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van alcoholvergiftiging. Tijdens een formeel collegediner werd een studente "min of meer naar buiten gedragen" omdat ze zo dronken was. Een vierde student bevuilde de toiletten in het docentengedeelte nadat hij te veel gedronken had.

Tyler schreef verder dat er van studenten "wordt verwacht dat zij zich met decorum gedragen en respect tonen voor het college, zijn eigendommen en tradities". Volgens Tyler is St. Catherine's sinds het begin van het collegejaar gezakt van de elfde naar de achttiende plaats op de academische ranglijst van de 24 colleges van Cambridge.