"Belgische vrachtwagen aan basis tunnelramp"

Print
Het ongeval in de Gotthard-tunnel, in het zuid-oosten van Zwitserland, waarbij woensdag minstens 10 doden gevallen zijn, is waarschijnlijk veroorzaakt door een frontale botsing tussen een Belgische en Italiaanse vrachtwagen. Dat hebben verschillende bronnen maandag gezegd.
De chauffeur van de Belgische vrachtwagen was een Turk. Hij was maandagochtend nog steeds niet door de reddingswerkers uit de tunnel gehaald. Dat heeft het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

Nog volgens het ministerie is de vrachtwagen eigendom van Super Liner Cargo, een bedrijf uit Vilvoorde, dat de vrachtwagen aan een bedrijf uit Aalst had geleend, Brucargo Line.
Volgens het Turkse dagblad Hürriyet was de chauffeur een 45-jarige Turk uit de provincie Konya. Hij werkte al 2,5 maand voor een Belgische transportfirma. Hij zou volgens het dagblad na een klapband in de tunnel de controle over het stuur verloren hebben en op de andere rijstrook terechtgekomen zijn, waar hij de Italiaanse vrachtwagen geramd heeft, met alle gevolgen vandien.
Volgens de lokale politie zijn er naast de tien doden nog 28 mensen vermist opgegeven.

Ondertussen heeft de Brusselse afdeling van het persagentschap Reuters vrijdag een anonieme brief gekregen in verband met het ongeval. Dit werd maandag door het Brusselse parket bevestigd. Volgens de schrijver van de brief gaat het om een martelaarsdaad. De brief zou erop wijzen dat het ongeval een terroristische daad is, waarbij een honderdtal 'onzuiveren' de dood vonden, aldus het Brusselse parket.
De verantwoordelijken van Reuters hebben de politie gewaarschuwd en de brief aan de autoriteiten overhandigd.
Nu in het nieuws