Vier doden bij schietpartij in Tours

Print
BR> Een gewapende man heeft maandag in het centrum van de Franse stad Tours vier mensen doodgeschoten en tien anderen verwond. Dat heeft de Franse politie bekendgemaakt. Eén man is opgepakt.

De schietpartij vond maandagochtend rond 10.00 uur plaats. Minstens één persoon zou voor het justitiepaleis het vuur hebben geopend. Hierbij raakte een politieman gewond. Hierna sloeg de dader op de vlucht in de richting van het station. Tijdens zijn vlucht schoot hij op voorbijgangers. Even later werd een man opgepakt. Hij was geboeid en verliet omringd door politiemannen de ondergrondse parking van het station.

De dolle schutter, vader van drie kinderen, maandagochtend vier mannen gedood en zeven andere mannen verwond. Er was geen enkele relatie tussen Jean-Pierre Roux Durrafourt en zijn slachtoffers. De man reed met zijn auto naar het centrum van Tours, haalde een long rifle boven, trok een bivakmuts over zijn hoofd en begon gericht te schieten. Een duidelijke aanleiding voor de moordpartij is er niet. Roux Durrafourt zou depressief zijn en moeilijkheden hebben op zijn werk.
Nu in het nieuws