Belg opgepakt in Colombia

Print
Een Belgische staatsburger is door Colombiaanse militairen gearresteerd nadat hij zonder toestemming van de autoriteiten een bezoek had gebracht aan het gebied dat in handen is van de Gewapende Krachten van Colombia (FARC), heeft het leger zondag gemeld. De identiteit van de Belg is niet bekendgemaakt.
Een Ierse man kwam zondag om het leven bij een vuurgevecht tussen Colombiaanse militairen en strijders van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN), evenals het grotere FARC een linkse guerrillagroepering. Volgens generaal Nestor Martinez droeg de 40-jarige Ier rebellenkleding. Het is echter niet duidelijk of de man aan de zijde van de rebellen vocht of door de ELN-strijders in gijzeling werd gehouden.

Drie verdachte IRA-leden zitten in Colombia vast. Zij worden ervan verdacht FARC-strijders les te hebben gegeven in het voeren van een stadsguerrilla. Sinds de arrestatie van de Ieren - in dat deel van het land waar de rebellen de dienst uitmaken - gelden inreisbeperkingen voor buitenlanders die het rebellengebied willen bezoeken.
Nu in het nieuws