Man die vrouw doodt met bijl aangehouden in Bergen

Print
Saverio Terrasi, die het voorbije weekend zijn gewezen vrouw in Bergen om het leven bracht, is maandag onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de Bergense onderzoeksrechter Blondiaux. De man wordt beschuldigd van moord op zijn 38-jarige vrouw Rosa en van moordpoging op zijn twee zonen.
Het echtpaar Terrasi-Lombardo leefde sinds mei gescheiden. De vrederechter had de man verboden om het huis, waar de vrouw woont, te betreden. De man mocht zich wel vrij bewegen in de wijk, zo legde het parket van Bergen maandag uit.

Terrasi bezocht zondag toch zijn vrouw en vroeg haar om samen terug de draad van hun vroegere leven op te nemen. De vrouw weigerde, waarop hij een bijl ging halen en haar de schedel insloeg. Het slachtoffer stierf ter plaatse. De jongste zoon, de 22-jarige Salvatore, werd eveneens ernstig met de bijl toegetakeld. Maandag was zijn leven niet meer in gevaar. Terrasi bezocht ook zijn oudste zoon, de 26-jarige Irlando, en verwondde hem. Zijn verwondingen zijn van minder ernstige aard.
Volgens het parket van Bergen is het de eerste keer dat de man geweld gebruikt tegen zijn gewezen echtgenote en kinderen. Eerder had hij al wel, tegen het besluit van de vrederechter, het ouderlijk huis bezocht. De man lijdt aan een depressie en wordt daarvoor verzorgd in een psychiatrisch ziekenhuis.
Nu in het nieuws