Twee Nederlandse daders van ramkraak in Tongeren gevat

Print
De politie van het Nederlands-Limburgse Heerlen heeft maandag rond 10 uur twee junkies van 35 en 36 jaar oud, in Nuth gearresteerd. Zij zijn de vermoedelijke daders van een ramkraak die in de nacht van zondag op maandag rond 1.30 uur werd gepleegd op de winkel Elektro Smets aan de Luikersteenweg in Tongeren. Met een wagen werd de deur van de winkel geramd.
De daders gingen aan de haal met een viertal muziekinstallaties ter waarde van ongeveer 150.000 frank (3.718 euro). Daarnaast werd de schade aan de winkel zelf geraamd op 100.000 frank (2.479 euro).

Het parket van Tongeren werd over de feiten ingelicht. De lokale politie van Tongeren deed de vaststellingen. De politie van Tongeren kreeg maandag rond 10 uur de melding van de politie van het Nederlandse Heerlen dat de vermoedelijk daders waren opgepakt. Twee Nederlandse junkies reden zonder rijbewijs in een niet-verzekerde auto, die beschadigd was. Het duo was onder invloed van drugs. De twee mannen werden opgepakt en opgesloten in de cel.
De Nederlandse collega's kwamen naar Tongeren om de schade aan de winkel vast te stellen en die te vergelijken met de schade aan de auto.
Vorige donderdag waren de twee Nederlanders in de Tongerse zaak geweest. Ze gedroegen zich verdacht. Een persoon was blijkbaar geïnteresseerd in het winkelvenster, terwijl de ander naar de uitgestalde artikelen keek. De Nederlandse politie zet het onderzoek verder.
Nu in het nieuws