Albanese pooiers veroordeeld tot 7 en 5 jaar effectief

Print
De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag twee Albanese pooiers, wegens uitbating van ontucht, met geweld en in bendeverband, veroordeeld tot respectievelijk 7 en 5 jaar effectieve gevangenisstraf. Een van de mannen liet verstek gaan. Hij wordt internationaal opgespoord.
De twee overvielen op 29 januari jl. de portier van een Brusselse hotelletje en eisten dat die onmiddellijk twee Albanese meisjes zou uitleveren die zich in de instelling bevonden in het gezelschap van een man. Volgens eerste beklaagde T.K. kwamen hij zijn kompaan de meisjes bevrijden uit de klauwen van een pooier. De mannen hadden nog meer medeplichtigen die in twee auto's voor de ingang van het hotel de wacht hielden.
Intussen hadden de slachtoffers de politie verwittigd en toen die ter plaatse kwam, sloegen de medeplichtigen op de vlucht. Ook de kompaan van K. kon ontkomen. Deze B.D. werd tijdens het latere onderzoek officieel aangeklaagd door de twee jonge vrouwen.

K. voerde voor zijn verdediging aan dat landgenoten hem hadden gevraagd mee te helpen aan de "bevrijding" van de meisjes. Zelf wist hij naar zijn zeggen niet dat de jongedames in de Balkan door een internationale bende waren "aangekocht" om zich onder dwang te prostitueren. De rechtbank geloofde geen jota van zijn verhaal.
K. die sinds de feiten in voorhechtenis zit, werd veroordeeld tot vijf jaar effectief en een boete van 400 000 fr (9 918 euro), zijn kompaan tot zeven jaar effectief en 600 000 fr (14 877 euro). De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van D.
Nu in het nieuws